Dag 110

Veckorna rusar fram och snart är det jullov! Vilken känsla att ha klarat av hela den här första perioden, i en rasande takt. I september kändes julen och lovet så himla långt borta, men nu sitter jag här och har bara en skolvecka i 2013 kvar.
 
Innan jag åkte försökte jag att inte ha så himla mycket förväntningar och hade nog egentligen ingen bild av hur jag trodde att det skulle bli. För all information man fått innan var att den bilden aldrig skulle kunna bli bekräftad och infriad. Trots att jag försökte och försökte att inte ha någon förutbestämd bild av allt, har den här hösten ändå varit en sådan förvåning. Det blev liksom inte som jag hade tänkt, trots att jag egentligen inte vet vad det var jag tänkt innan. 
 
Hösten har varit tuff, med byte av värdfamilj och såklart språket. Men trots allt det tunga, har det funnits ljusglimtar lite över allt. Som höstlovet i Schweiz och Paris, som blev överförväntan roligt och bra. Eller som att mina två tjeckkompisar verkligen har blivit kompisar jag värdesätter. Sedan har ju den här hösten också gjort att jag uppskattar småsaker så himla mycket mer. Som när en fransyska kommer till mig och pratar och inte tvärtom, eller  när de erbjuder sig självmant att hjälpa mig med läxor osv. Varje konversation jag har på fb på franska känner jag är helt fantastisk, för ett år sedan hade jag använt google translate till varenda mening. Nu orkar jag inte fundera så mycket utan kör bara på och det verkar ju som att det går att förstå vad jag skriver, eftersom dem svarar också! 
 
Precis som alla sa innan, hösten är en uppförsbacke. Men våren är nerförsbacken. Snart har jag tagit mig upp på toppen och jag anar att den där nerförsbacken är påväg. 2014 ska jag gå in i med nyårslöftet att göra våren till den bästa möjliga någonsin. 
 
Bisous,
 
Siri
 
               
 
 
 

Dag 103

Onsdagen den fjärde december var en dag som verkligen var lite symbolisk. Det var nämligen den 100:ande sedan jag klev på flyget på Arlanda. Nu är det dock inte många dagar kvar tills jag sätter min fot där igen, och som jag längtar!!
 
Veckan som har passerat sedan senast då? Jo tack, den var fin och helt okej. Min sköna magkänsla från förra veckan håller isig och jag trivs bra med min tillvaro. Har köpt decembernummret av Vogue, ätit madeleinekakor under pluggtimmarna på internatet och även de sista av julklapparna har införskaffats. Var på bio med engelskagruppen, vi såg en dokumentär om Angela Davis. Väldigt intressant faktiskt, dock sov 90% av mina klasskamrater. De delade inte riktigt min åsikt. Påtal om engelska, har börjat gå på extra engelska på tisdagarna. Det är en amerikansk assistent som är på skolan och som håller extra lektioner för dem som vill. Varför inte tänkte jag, och nu går jag på detta varje tisdag mellan 4 och 5.
 
Mellan klockan 4 och 5!?!?! Kanske ni nu tänker, jo ni det stämmer! Franska ungdomar kan gå i skolan från 8:00 till 18:00 vissa dagar och bara ha 50min rast, vilket är lunchrasten. Jag dock har ganska mycket håltimmar med lektion typ varannan timme, men i längden är det rätt segt då det ända man kan göra är att sitta av tidn och vänta på nästa lektion. Dock är mina längsta dagar "bara" till klockan 5 och det är bara två dagar i veckan jag börjar 08:00. Dock är ju internatet stängt när man har lite extra ledigt, så måste ändå vänta i skolan....
 
Har även lärt känna en av de franska tjejerna i klassen bättre, vet nu mer om henne och hennes familj och lite annat smått och gott. Hon har dessutom lovat att köpa en av mina lotter. Jag säljer lotter för att jag har anmält mig till en Cannes resa i vår, vi kommer åka dit under filmfestivalen och titta på filmer och kändisspana (det sistnämnda tänker iallafall jag göra!!). Dock måste man nu sälja 20 stycken lotter för 2€ styck, min värdmamma köpte tio och har även lyckats sälja en i veckan. Har två till på kroken och om jag inte får resten sålda måste jag väl köpa dem själv. 
 
Mina bilder i telefonen har inte synkats med iPaden så därför kan jag bara bjuda på en bild av morgonensfrukost. Havregrynsgröt med banan och mjölk! Mumma!
 
Bisous, à la prochain!
 

hejsanfrankrike.blogg.se

Utbytesstudent i Frankrike 13-14

RSS 2.0