Dag 158 (-14)

Rackarns vad tiden tickar på. Två veckor redan sedan min senaste uppdatering här på la blogga. Hoppas att ni har det bra, för det har jag! Orkar inte ge mig på en så utförlig uppdatering som förra gången meen en liten resumé av allt roligt kan ni ju få läsa om ni har lust till det.
 
Alltså, alltså... har ju glömt bort vad jag gjorde under förra veckan, men gick på lektioner och bodde på internatet som vanligt. Förra helgen var händelserik. Tillsammans med värdmamman befann vi oss hos några kompisar till henne som bor relativt nära. Vi var ett 20tal personer som gjorde korgar utav granar. Detta var både lördagen och söndagens projekt, så var utomhus hela helgen. Förutom korgskapande åt vi även en massa gott. Galet mycket ost såklart, älskar att smaka alla ostar!!! Om det är något jag kommer sakna när jag är hemma, så är det nog ostarna och baguetterna till varje måltid. J'aime bien! 
 
Konsekvensen av all friskluft var dock att jag fick en brakförkylning som har runnit hela veckan, men som idag faktiskt har lugnat ner sig lite grann. OERHÖRT SKÖNT! Veckan annars har varit bra, solen har kikat fram och idag visade termometern på 9grader varmt. Känner att det bådar gott inför våren... Har också betalat Cannesresan som sker i maj, stor tagg på den, och en en-dags-Paris-resa som ska göras med kinesiskagruppen i april någon gång. Megaroligt! Påtal om kinesiskan, idag hade vi en "fest" för att fira det kinesiska nyåret som sker typ idag. Vi åt lite kinesiska delikatesser, som smakade lite konstigt och sedan hade även vår lärare bjudit in några kineser som bor i närheten av Vesoul. Varav den ena sjöng och dansade för oss. Det var spännande. 
 
Har som vanligt inga bilder att bjuda på, min telefon vill inte koppla upp sig på vårat nätverk vi har i hemmet. Så bjuder på någon goding jag har här i paddan. Blev en som jag tagit på någon tågresa.
 
Bisous!
 
 

Dag 145 (-14)

Lördag, lördag, lördag. Ännu en helg är kommen och jullovet känns allt mer avlägset för var dag som går. Har haft en bra vecka, riktigt bra skulle jag nog till och med kunna sträcka mig till och säga. Mina fantastiska tjeckiskaklasskamrater var tillbaka och oj,oj.oj vad kul det var att få catcha upp lite! Mindre roligt var väl kanske min början på veckan, men tänkte faktiskt göra ett väldigt ambitiöst inlägg idag med allt som hänt sedan senast. Så hold your horses nu läsare, here we go! (Med tanke på mina klyftiga engelska ord kan man ju inte tro att jag är i Frankrike, but I promise you, I am!) 
 
Okej, senast jag skrev var förra lördagen. Alltså börjar jag med....
 
söndag
Dagen började med att jag vaknade, hehe. Sedan stack jag och mamman iväg runt 12tiden för att klättra på någon bergsvägg. Extremt svårt, lyckades inte ta mig upp för väggen, men lite bättre gick det nog mot slutet gentemot i början. Efter kanske två timmars klättring packade vi ihop och åkte vidare in till Vesoul. Där gick vi på en föreställning som hette "Un fou noir, dans une pays des blancs". Typ så hette den och om man översätter betyder det "En galen svart i de vitas land". Var alltså en svart snubbe som immigrerat från Kenya och han snackade om lite galna situationer han har upplevt. Det var kul, och jag förstod det mesta! Iallafall tillräckligt för att hänga med i majoriteten av skämten. Sedan åkte vi hem och åt middag. 
 
Måndag
Vaknade 05.50 när klockan ringde. Hade liksom en konstig känsla i hela kroppen, men tänkte att jag behöver nog bara gå på toa så släpper det. Ickesanicke. En spya senare låg jag nerbäddad i sängen igen och resten av dagen sov jag. Eller lite skype med mamma hann jag med, jag menar är man sjuk så är man....
 
Tisdag
Vaknade 05.50 igen. Meeen, denna morgon med en känsla i kroppen av att vara frisk. Så stack till skolan! Där fick jag träffa tjeckerna och vi gjorde det vi vanligtvis gör på tisdagar. Går på lektioner och hänger i CDI, skolbiblioteket. 
 
Onsdag
En mycket intressant dag. Halvdag framtill klockan 12 som vanligt, men innan dess hade vi något som kallas Bac Blanc. Ett för prov inför den riktiga bacen som tog 4 timmar att göra. Vi utbytesstudenter har valt att inte göra den riktiga bacen, men vår franskalärare tyckte att vi skulle göra det här provet ändå. Min prestation kan vi kalla olyckad. Men det var rätt väntat. Eftermiddagen spenderade jag och Tania tillsammans, en sväng till Mcdonalds blandannat för att få lite internetstimulans. Vi gick inte på filmen som visades på kvällen på internatet, för det var The Shining, och jag hade antagligen skitit på mig. Av skräck.
 
Torsdag
Kommer inte ihåg. Hade lektioner och var på internatet.
 
Fredag
Skola och sedan iväg på klättring. Sedan efteråt stack vi till en liten by där en gitarrist familjen gillar spelade. Helt okej var det, var lite filmmusik över det hela. Sedan åt vi lite galette som det bjöds på innan vi åkte hem och sov. 
 
Idag
Vaknade vid 10, åt frukost och har mest surfat runt fram tills nu. Ska väl försöka ta mig ut på en promenad eller liknande då det är fint väder ute. Får se om jag orkar rycka upp mig. Tycker ändå att det är rätt skönt att bara sitta sä här. Har inga bilder mer än typ den här på mig själv, posar lite på skoltoan.
 
 

Dag 138 (-14)

Fredagen den 3e januari lämnade jag Sverige ännu en gång. Lite tårar fälldes när jag kramade familjen hejdå, men väl ombord på planet kändes det ändå helt okej. Nu har jag varit tillbaka i Frankrike sedan söndagskväll, ett par dagars stopp på resan blev det i Schweiz hos mina gudföräldrar men i måndags var jag tillbaka i skolbänken igen. Innan jag berättar mer om hur skolveckan har varit tänkte jag visa lite bilder från mina sista dagar i Frankrike innan jag åkte hem på jullov.
 
 
Jullunchen var AMAZING, tog ett snabbt kort i ett ögonblick när vakten inte var vänd åt vårt håll. Mobilförbjud råder i matsalen...
 
 
I väntan på bussen som skulle ta mig till tåget som skulle ta mig till flyget som skulle ta mig hem, så stod jag här.
 
 
Det var frost på träden utanför mitt internatfönster och solen sken på en blå himmel, sista onsdagen innan lovet.
 
Sedan kom jag hem till Svearike och här är lite bilder från det underbara (snölösa!!) lovet:
 
 
Kom fram överlycklig och möttes av...
 
 
Denna skylt syrran hade gjort <333333 plus familjen såklart
 
Vi hann med att baka lussebullar (bjuder på denna fotogeniska bild av mig)
 
 
Och åka skridskor bland annat
 
 
Innan de två veckorna passerat och det var dags för mig att åka hem. Hann också klippa cirka 10 cm av håret och träffa en massa underbara kompisar.
 
Nu tillbaka till veckan som precis har passerat. Jag var först på plats av oss utbytesstudenter vilket innebar att jag verkligen fick se till att rycka upp mig socialt för jag hade en hel vecka att spendera. Lite tufft var det första dagarna efter att ha haft ett sådant fantastiskt lov. Men ojojoj vad många nya ansikten jag har att kindpussa nu. Det gäller verkligen bara att fråga om man kan hänga på någon och det är så himla mycket lättare än vad man tror. Plus att alla typ blir jätteglada och intresserade av att prata med en. Måndagskvällen frågade jag om jag kunde sitta med några vid middagen och på torsdagkvällen var det två, tre stycken i kön som frågade om jag hade någon att äta med. FRAMSTEG!  Tycker verkligen att 2014 har fått en bra början, hoppas till tusen att det håller i sig nu också. 
 
Förtillfället sitter jag och ska skriva det sista på biologiläxan.
 
 
Så hoppas ni har haft en trevlig vecka! Tack alla ni som gjorde mitt jullov så bra och tack till er som vill läsa min blogg. Jag önskar er ett riktigt gott nytt år!
 
Bonne année! 
 
 
 
 

hejsanfrankrike.blogg.se

Utbytesstudent i Frankrike 13-14

RSS 2.0