Dag 179 (-14)

Och efter dagens sista lektion som var kinesiska var det inte vilken fredag som helst. Nej för vet ni vad? Nu har jag sportlov! Helt galet att sju veckor redan har passerat sedan jullovet och det där med att tiden bara rinner iväg, det kan jag konstatera stämmer bra. 

Veckan var riktigt bra. Hade uppvisning på idrotten med vårat cirkusnummer (det gick dock inte så bra), haft myskväll med två tjejer på internatet där vi drack te och tittade på franska versionen av LOL (som förövrigt kom ut före Miley Cyrus versionen!). Sedan har det även sänts lite OS på tvn innan och efter middagarna. Dock var det inget svenskt som sändes, men mycket konståkning å andra sidan. Har varit en lyckad vecka helt enkelt, vilket är skönt som avslutning inför lovet och efter förra veckan som inte var på topp.

Nu närmast väntar två veckors lov, börjar med att sätta mig på tåget mot Paris på söndag för att hänga med mamma och Wilma i fem dagar. Sedan bär det tillbaka till värdfamiljen och vidare till alperna för skidåkning. 

SÅ SKÖNT MED LOV! 

Kramkramkram

Bild från en av mina helgpromenader



Dag 173 (-14)


Där har ni dem, mina små mästerverk! (MästervÄrk?!? Herregud jag vet inte hur det stavas, första hinten på att min svenska går utför ordentligt...)

Blev iallafall galet nöjd med utseendet, smaken var en annan femma. Torra och konstig mandelmassa... Men lite semelkänsla fick jag trots allt och värdfamiljen sa iallafall att de tyckte om dem. Så jag kan känna mig stolt! 

Idag regnar det och hela morgonen har jag spenderat här i fåtöljen och cirka 10 meter bort sitter ena värdbrorsan och spelar Nintendo. Vilket är bra för då behöver inte jag ha dåligt samvete över att jag surfar/inte gör något vettigt! 

Veckan har varit ok. Inte den bästa. Tania åkte hem till Tjeckien efter frukosten i onsdags och sedan har Dominika inte varit i skolan torsdag, fredag så jag har fått socialisera runt. Är väldigt nöjd med min torsdagslunch! Satte mig med en tjej i matsalen som jag aldrig pratat med innan och hon var huuur trevlig som helst, så nu kindpussas vi alltid när vi ser varandra! Men trots detta så var det inte toppnotch, men c'est la vie. Det är dippar och dalar hela tiden. 

Nästa vecka är den sista innan lovet, vilket ska bli rätt skönt! På tisdag är det internatfest, med temat karneval och jag vet inte vad jag ska ha för kostym. Jobbigt läge!! Men det löser sig nog. 

Under lovet, som är två veckor långt, ska jag först träffa mamma och Wilma i Paris fem dagar och sedan drar jag iväg till Schweiziska alperna med värdfamiljen för att åka lite skidor. Vet dock inte hur många dagar vi ska spendera där. Meeen det återstår att se! 

Hursom, idag kopplade min telefon upp sig på nätverket sånu ska jag bjuda på lite finfina bilder. 


Vesoul från sin bästa sida


En onsdagspromenad


En av korridorerna i skolan. Varje morgon och mellan alla lektioner är det kaos här. Alla slutar samtidigt och försöker ta sig fram och mitt i allt ska det kindpussas!!! 




Vesoul by night, eller innan klockan 18 för då måste vi vara på internatet.



 Dominika och Tania <333 


Tidig morgon, eller 06.50, för då ringer min väckarklocka på mobilen. 


Internathäng


Och ja! Här är den där korgen jag gjorde, fast den kanske jag redan har visat? 

Nej, det var nog allt för tillfället. Hoppas ni har en fin lördag!

Bisous,

Siri


Dag 166 (-14)

 
Jag lever! Första veckan av februari är avklarad och för att fira denna månad ska jag idag baka semlor. Kan ju inte missa en sådan delikatess bara för att jag är i baguettland. Jag har alldeles nyss översatt ingredienser som mandelmassa mm och ska inom en ganska snar framtid ge mig iväg på cykeln till affären. Lite exotiska ingedienser måste ju inhandlas! Min värdmamma är jätteexalterad över att jag ska baka, hoppas nu bara att allt jag lärde mig på hemkunskapen i högstadiet fortfarande sitter någotsånär i ryggraden. Vill ju inte bjuda på en torr bränd liten fralla. 
 
Veckan var bra! Även om min recitation av en dikt av Rimbaud i onsdags inte gick jättebra... Fatta handsvetten när läraren säger namn efter namn, och varje person ställer sig upp bredvid stolen reciterar dikt efter dikt och sedan sätter sig ner igen. Jag fick total blackout, mummlade ihop något påhittat slut och satte mig fort som blixten. Men, vad gör det om hundra år liksom? 
 
Nej, nu ska jag borsta mitt hår och förbereda mig på en cykeltur i starkvind. Och översätta florsocker.... 
 
Au revoir mes amies! 
 

hejsanfrankrike.blogg.se

Utbytesstudent i Frankrike 13-14

RSS 2.0