Dag 95

Kom hem till värdfamiljen efter den bästa veckan hittills i skolan. Vet inte vad det var som gjorde den så mycket bättre än de tidigare, men i måndags hade jag bara en sådan bra magkänsla när jag kom fram och den höll liksom i sig hela veckan ut. Mycket beror nog på att jag har pratat relativt mycket franska utan att behöva vara den som börjar konversationerna. Det har liksom kommit fram personner i klassen nör jag har suttit i biblioteket och börjat prata med mig. Tidigare är det alltid jag som behövt gå och sätta mig hos andra. En annan tjej i klassen erbjöd sig att rätta min text som jag måste skriva inför varje franskalektion och för första gången slapp jag ha en massa fel! Himlans kul. Och en annan tjej som bor i samma korridor som mig på internatet kom in till mig under pluggtiden i torsdags och bad mig om hjälp med en grej i engelska läxan. Alla sådana här småsaker gör mig så himla glad!! Känner även nu att jag börjar hänga mer bättre i samtal som pågår runtomkring mig och lyckades faktiskt förstå ett skämt höromdagen, lyckan som uppstod alltså!! 
 
Vi har även lämnat den första trimestern bakom oss och därmed väntar en ny sport på idrottslektionerna. Mitt badminton betyg blev typ godkänt, men det var väntat. Nu kommer en ny spännande trimester med temat Cirque, enkelt översatt blir det Cirkus. Första lektionen innebar jonglering och att leka clown. Interessant!
 
Dessutom har det hunnit snöa, men allt har smält bort iochmed att det är runt 5 plus grader. Bjuder på en härligt lite suddig bild jag tog samma morgon som snön kom!
 
Nu ska jag försöka vara lite social med värdfamiljen,
 
Bisous
 
 
 
 
 
 
 

Dag 90

just nu är jag inne i en period där det känns som om att dagarna och veckorna bara svichar förbi i blixtfart. Idag är det bara 26 dagar kvar tills jag flyger hem till Sverige över julen. Det kanske jag inte har nämnt tidigare att jag ska göra? Ja, men nu vet ni det iallafall. Ännu sjukare är det ju att jag idag firar min 90e dag i Frankrike. Galet, tre månader har nu passerat! 
 
Jag trivs utomordentligt bra i min nya värdfamilj. En väldigt aktiv familj som gillar friluftsliv och aktiviteter som klättring och orientering. Det är superkul dessutom för mig att hänga med på alla helgaktiviteter, för det bidrar till att tiden passerar extra fort och jag får ingen abstinens och inte heller lika stor hemlängtan. 
 
Det här med hemlängtan dådå. Att åka till Frankrike har verkligen inneburit att jag fått inse mina begränsningar. Jag kan inte uttrycka mig ordentligt och inte heller förstå allt som sägs. Det blir hela tiden gradvis lättare, men jag märker inte av skillnaderna så himla tydligt. Just nu tillexempel är jag inne i en period där jag verkligen blandar ihop alla tidsformer och annat som är grammatiskt viktigt. Det gör att allt jag säger låter bisart. Och när jag väl kommit på vad jag precis har sagt är det ibland försent att åtgärda. Alla dessa faktorer gör att man får väldigt mycket tid att tänka och reflektera över allt typ. Finns ju liksom inget annat att göra. Och dessutom får man mycket tid över till att längta hem, platsen där man kan göra sig förstådd och förstå allt. 
 
Men iochmed att helgerna nu börjar bli rätt händelserika, får jag inte lika mycket tid över till att längta hem och fundera på saker. Och det är jätteskönt. 
 
Här kommer lite bilder ifrån veckan....
 
Har pimpat min vägg på internatet med bilder och vykort från vänner och familj!
 
 
Ett berg vi klättrade på förra helgen, jag var förbaskat dålig....
 
 
Och sist. Ett handfat i skolan har detta märkt på sig. Jag var tvungen att ta kort, känns ju som hemma!! 
 
Bisous, à la prochaine!
Siri
 
 
 

Dag 77, oväntade vändningar

 
Nästan en månad utan uppdatering har passerat och det har skett en massa förändringar i mitt liv här nere i Frankrike. Det första och antagligen viktigaste att nämna är att jag nu har bytt värdfamilj. Tänker inte gå in närmare på det, mer än att saker och ting inte funkade helt och hållet och därför blev lösningen ett byte. Jag tog mitt pick och pack torsdagen innan lovet till skolan och samma dag gav jag mig av till Schweiz och mina gudföräldrar. Där stannade jag i två veckor som var helt underbara, att få prata svenska uppskattar man verkligen. Vi var bland annat uppe i en liten alpby med hisnande vyer som var härliga att se.
 
Eftef två veckor hos dem var det sista torsdagen på lovet, då tog jag tåget till Paris. För i Paris var det nämligen äntligen dags för träffen med alla de andra 5 svenska utbytesstudenterna i Frankrike. Vi tillbringade fyra fantastisla dagar i huvudstaden, där vi tog oss runt till alla turistattraktioner, åkte tunnelbana kors och tvärs, både rätt och fel. Skrattade, pratade, delade erfarenheter och grät nog även en skvätt tillsammans. Så fina människor som jag är så glad över att kunna hålla komtakten med under det här året. Bjuder på lite Paris bilder som jag har snott från Linneas blogg, då jag inte har kopplat upp min telefon på internet. 
 
 
 
 
 
Fantastiskt var det verkligen. Nu ska jag gå och plocka ihop min tvätt, samt packa väskan inför veckan. Tusen kramar tills vi hörs igen!
 
 
 

hejsanfrankrike.blogg.se

Utbytesstudent i Frankrike 13-14

RSS 2.0