Dag 215 (-14)

Hej alla fina läsare! Nu har jag varit tyst ett bra tag igen, men oj vad tiden springer fram. Nästa vecka är det redan april och imorgon ställer vi om till sommartid. Herrregud!!!

Idag är det sol, sol, sol ute på en blå himmel. Och det är liksom svalare inomhus än utomhus, i mitt rum är det tillochmed kallt skulle jag säga. Vilket resulterade i att jag tog på mig på tok för mycket kläder när jag gav mig ut på springtur imorse. Vilket jag förstås inte insåg förnst det inte var värt att vända om för att lämna tjocktröjan hemma. Men, men, man lär så länge man lever!

Men vad har jag då haft för mig sedan senast? Jo ni, det är mycket men tänker skriva om två ganska roliga händelser från dessa två veckor utan uppdatering.

Först och främst måste jag berätta om förra helgen! Efter fredagens skoldag hämtade vmamman upp mig och vbrorsan med bilen och riktningen Strasbourg. Vi skulle nämligen hälsa på hos min vmammas bror och hans familj som bor där. Dessutom har dem en australiensk utbytesstudent hos sig som är hos dem i 6 månader som var hypertrevlig. Dessutom tycker jag hon är jättemodig, för hon är bara 15 år men har ändå gett sig iväg till andra sidan jordklotet i 6månader med en tidsskillnad på 10timmar. Tufft! 

Hursomhelst, i Strasbourg fick jag en liten guidad visning runt alla turiststråken och sådant som kan vara intressant för en svenne som mig. Vi besökte också katedralen som finns i Strasbourg och som är megastor och bauta hög. Den besteg vi. Ja, vi besteg för det var typ  300 trappsteg kom vi fram till (eller vi läste det på en info-skylt). Där tog jag lite foton:

Från staden 



Katedralen



Utsikten 







Jag

På kvällen åt vi på resturang! En riktigt gammal resturang som var väldigt traditionell och känd för sin rätt: surkål med fisk. Låter inte så fantastiskt, men OJ! Det smälte i munnen! Till efterätt åt jag en Paris-Brest noisette, mycket god den med. Tyvärr glömde jag fota därinne. 

Sedan på söndagen åkte vi över till Tyskland, som ligger fem minuter bort. Första gången jag var i Tyskland! Så nu har jag även varit där, tror staden hette Kehl på tyska sidan. Sedan hade vi bråttom hem för vmamman skulle gå och rösta, det var nämligen val förra söndagen. 

Den andra grejen jag tänkte berätta om skedde i veckan. Och hahahhaa det är fortfarande galet kul när jag tänker på det, så håll i hatten nu peeps! 

I torsdags hade vi geografi. Vi skulle ha prov på Les villes en France, hade väl inte pluggat jättebra men iallafall läst igenom mina anteckningar ett par gånger. Hursomhelst, vi får provpappret. Första delen är flersvarsfrågor som man ska kryssa för rätt svar på. På varje fråga var det ett svar som var skrivet med fetmarkerad text. Mhm! Tänkte jag, han försöker vara lite klurig. Det betyder att vissa av de rätta svaren INTE kommer vara de fetmarkerade. Cirka 20 minuter ägnar jag åt att lista ut vilket svar det må vara istället, för jag tyckte ju ändå att det fetmarkerade svaren lät ganska sanna. Nästa del var att man skulle studera ett dokument. Vilket innebar att man skulle svara på fyra frågor, under varje fråga står ett exempel svar. Jaha, tänker jag, bara att försöka formulera om exemplena dårå. När jag har hållt på med detta i cirka 10 minuter frågar plötsligt läraren : är det någon som har fått facit? Sakta men säkert tänds ett ljus i mitt huvud. Jag har facit. Sneglar på pappret hos personen bredvid mig och inser att ja det har jag verkligen. Säger till läraren: jag tror jag har facit. Han tar mitt papper och byter ut det mot ett rätt provpapper och jag måste fundera igen på dessa flersvarsfrågor. Vilka var det nu igen som var fetmarkerade? Dessutom tror hela klassen att jag kommer ha alla rätt nu. Men jag hade ju faktiskt inte förstått att det var facit jag hade.... 

Vet inte om det blev så himla bra skrivet. Men det var faktiskt så himla galet. Och jag var så himla korkad. Sitter med facit och utnyttjar det inte.... Hahaha lolilol på det. 

Nu blev det riktigt långt. Så nu slutar jag skriva. Här är lite bilder från veckan som varit.


Mmm pain au chocolat

Jag ville ta kort på Dominika och Mathieu, men det slutade med att han tog kort på oss



Fina rosa träd!


Tania i onsdags! 


Veckans matsedel


En till bild på T från i onsdags eller det kanske var förra onsdagen, vi köpte glass och satte oss i solen! Mycket gott!!

Bisous 

Siri!

Dag 202 (-14)

Tiden tickar på i en hemskt snabb fart och både lov och en skolvecka har hunnit passera. 

Påsklovet var alldeles, alldeles underbart. Först var det ett par dagar i Paris tillsammans med mor och syster min. Och ojojoj vad kul, mysigt och trevligt det var. Älskar våra storstadssemestrar tillsammans <333  Efter det tog jag tåget tillbaka till Vesoul, packade om väskan, satte mig i bilen tillsammans med värdfamiljen och for till Schweiziska alperna. Där vandrade vi med snöskor och åkte lite skidor.  

Nu närmast har en skolvecka avverkats och i torsdagskväll när Tania kom tillbaka från Tjeckien blev jag överlycklig! Hon är så himla bäst!!! Det sorgliga är dock att hon åker hem förevigt till Tjeckien den 4 april, då hon ska göra sin studentexamen (nästan alla tjecker pluggar sin vanliga skola på distans). Men vi planerar att vi ska hälsa på hos varandra om inte allt för lång tid! 

Nu i helgen har vi haft en vilohelg. Efter alpresan som var lite uttröttande. Fast idag stack vi iväg och klättrade lite. Det car kul och jag klarade faktiskt alla vägar den här gången, trots att det var utomhus. För att fira att jag klarade det, åkte vi och köpte croissanter med aprikosfyllning. Drömigt goda och smaskiga. 

Nu får ni lite bilder som avrundning. 









Brände förresten ansiktet, läpparna blev mega stora och jag såg ut som en guppi. Hahahaha, det har dock lagt sig nu! Tur det! På bilden har dock inte läpparna svällt upp ännu...



hejsanfrankrike.blogg.se

Utbytesstudent i Frankrike 13-14

RSS 2.0