Dag 246 (-14)

Hej, jag har inte glömt bort er!! Har bara haft lite annat för mig den senaste tiden iochmed att det är påsklov. Som jag tidigare har berättat för er är alla lov i Frankrike under läsåret två veckor långa. Det är också bland annat anledningen till att deras officiella sommarlov börjar i början på juli och inte juni som hemma. Jag är då inne på andra veckans påsklov och har det soft. Första veckan av lovet spenderades i Provence med värdfamiljen där vi klättrade högt på stora berg. Det var riktigt kul och utmanande. Det jobbigaste var nog faktiskt att komma fram till platsen där vi skulle börja klättra snarare än själva klättringen. För det var mega långt att vandra och det lutade ju liksom uppåt hela tiden. Trodde att jag skulle dö varenda gång. Meeen det gjorde jag ju faktiskt inte, vilket var bra. I lördagskväll kom vi hem och var så där lagom trött och mör i armar och ben. Lite mör är jag nog fortfarande, men känner att det är sååå skönt med en till vecka att bara slappa.

 Idag ska vpappan hämta honung hos bikuporna igen, men jag tror att jag står över med tanke på hur jag reagerade på sticket förra gången. Istället tänker jag ta på mig ryggsäcken och promenera till grannbyn för att köpa vykort. En annan sak jag också kan passa på att berätta är att i söndags så var det loppis i samma grannby jag ska till alldeles strax. Jag köpte inget, men min vmamma köpte säker tio dvder. 
 

Ha det bra tills vi hörs igen,

Bisous!










Juste! Torsdagen innan lovet var jag i Paris med min kinesiskagrupp. Det var en resa över dagen bara, men riktigt trevlig. Var på museum, åt på kinaresturang, besökte två kinesiska tempel samt vandrade runt i Parisiska china town. 


Tidig morgon på tåget.




På museet var det mest en massa statyer på buddhor och annat. 


Uppträdande under lunchen


Såg även toppen av eiffeltornet från museet


Ett av templena låg i ett bilgarage, vi tyckte att det kändes lite som en maffiafilm. 








Det får räcka som bildbomb, ha det gött! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hejsanfrankrike.blogg.se

Utbytesstudent i Frankrike 13-14

RSS 2.0